Wednesday, September 09, 2015

El congrés dels Estats Units rep el govern català per parlar de la independència


El congrés dels Estats Units rep el govern català per parlar de la independència

Segons que ha pogut saber VilaWeb, ara mateix alguns representants del govern català són reunits amb membres de la Cambra de Representants i del Senat


El secretari d’Afers Exteriors del govern, Roger Albinyana, amb membres de la Comissió d'Afers Estrangers de la Cambra de Representants (fotografia: Raquel Sans - TV3).
El congrés dels Estats Units rep en aquest moment una delegació de la Generalitat de Catalunya per tenir informació directa sobre el procés d’independència, segons que ha pogut saber VilaWeb. Representants del govern són reunits amb membres de la comissió d’Afers Estrangers del congrés nord-americà per explicar-los com encaren el procés cap a la independència i les eleccions del dia 27. Abans, el secretari d’Afers Estrangers, Roger Albinyana, ha fet una conferència al Peterson Institute for International Economics. En la presentació de l’acte, el president d’aquest important ‘think tank’ ha explicat que es faria aquesta trobada al Capitoli.
El president de la subcomissió d’Afers Europeus del Congrés dels EUA, Dana Rohrabacher, ha dir que era favorable al dret d’autodeterminació dels pobles, també de Catalunya, segons que ha piulat la periodista de TV3, Raquel Sans. El model que proposa Rohrabacher és un referèndum com el d’Escòcia. Per ell, la clau és que la gent pugui votar, que es respecti el resultat sigui quin sigui i que s’avanci en un camí democràtic.
Ja hi ha hagut cinc cambres legislatives d’estats sobirans on s’ha tractat del procés català. El parlament de Dinamarca (Folketinget) va votar el 19 de maig una resolució en què instava al diàleg entre Catalunya i Espanya. La moció va ser aprovada amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. El dia 7 de juliol, el procés sobiranista va ser objecte de debat al parlament d’Irlanda (Oireachtas), en una sessió en què van intervenir el secretari d’Afers Exteriors del govern, Roger Albinyana, i el secretari general de Diplocat, Albert Royo. El 26 d’agost, Albinyana i Royo van comparèixer davant el Parlament de l’Uruguai per explicar el procés i van ser rebuts més tard pel president de la cambra, Alejandro Sánchez. I el 2 de setembre la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Francesca Guardiola, va comparèixer a la comissió de Relacions Exteriors i Afers Internacionals del senat del Paraguai per explicar el moment polític que viu Catalunya.

----

No comments:

Blog Archive