Sunday, September 17, 2006

Scots and Catalonia for Independence


Post 301 - Mals aires nacionals corrien fa 300 anys.
empordaaccio diumenge, 17 de setembre de 2006 21:17h

Fotografia adjunta: Delegació Catalana de l'IPEC a Escòcia, 2006. Porta la bandera escocesa n'Enric Garriga i Trullols, honorable patriota català, excel·lent lluitador, amic i germà d'Occitània i defensor de tots els Pobles d'Europa.

Mals aires nacionals corrien fa 300 anys perquè la reina d'anglaterra aplatofés el seu cul sobre la pedra dels escocesos.

Els independentistes escocesos es dupliquen
(Autogovern: Canvi de tendència al Regne Unit.)

(Tot és possible, malgrat els "delirium tremens" de tants Solanes, Maragalls i Pujols)

secessió · Un sondeig recent indica que el 44% dels ciutadans d'Escòcia desitgen separar-se del Regne Unit, mentre que un 42% prefereixen mantenir-s'hi units comicis · Les eleccions del maig al Parlament d'Edimburg posaran a prova l'SNP
C. R.

El suport a la independència d'Escòcia s'ha duplicat en el darrers anys, segons una última enquesta d'opinió. El resultat del sondeig és música celestial a les orelles d'Alex Salmond, líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP). La pregunta a 1.200 escocesos sobre si, en cas que ara hi hagués un referèndum, votarien per una Escòcia independent o per seguir formant part del Regne Unit com fins ara, ha donat un 44% a favor de la independència; un 42% a favor de la unitat amb el Regne Unit; i un 14% que no té opinió sobre el tema. Els sondejos de la mateixa empresa publicats l'any 2000 per la mateixa publicació, The Sunday Times, donaven un 23% de suport a l'opció de la independència escocesa.
L'increment del suport al Partit Nacionalista Escocès és ara més rellevant que fa uns anys per la proximitat de les eleccions autonòmiques. El pròxim dia 3 de maig Escòcia votarà la formació del Parlament d'Edimburg, on ara els independentistes del Partit Nacionalista Escocès són la principal força a l'oposició. El líder escocès Alex Salmond explicava en una entrevista a l'AVUI (24-8-06) que si el seu partit guanya les eleccions del maig vinent convocarà un referèndum sobre la independència perquè, segons ell, "la independència no és un tema electoral ni de llei o decret". Salmond es mostrava prudent en l'entrevista recordant que en ocasions anteriors les previsions en les enquestes no s'han reflectit en els resultats electorals.
Escocesos il·lustres
L'últim sondeig, que dóna un 44% de suport a la independència, es va fer la setmana passada mentre el primer ministre, Tony Blair, i el ministre d'Economia, Gordon Brown, es barallaven pel lideratge del Partit Laborista. Els dos polítics laboristes són escocesos de naixement encara que només Gordon Brown representa un districte electoral a Westminster o manté lligams vitals a Escòcia. L'any que ve es complirà el 300 aniversari de la unió d'Escòcia i Anglaterra.
Brown es va presentar la setmana passada a Edimburg anunciant que serà al capdavant de la campanya electoral en les eleccions autonòmiques i advertint que "la unió ha estat beneficiosa per a Escòcia com ho ha estat també la devolution [la descentralització] que ha impulsat el govern laborista, que ha donat a Escòcia poders i competències per governar-se ella mateixa".
Les notes del Faroler són en cursiva en aquest post.

Els Escocesos oficialment tenen unió amb reconeixement de la seva naturalesa de "Nació" -seleccions nacionals, exèrcit ...-. Nosaltres durant quasi 300 anys sols hem tingut submissió i espoli en tots els àmbits! Ambdós, escocesos i catalans tenim dret, com tot Poble en el seu territori, a la plena sobirania.

(Sr. Pujol i senyors de Ciu, igual que Montenegro Escòcia i Catalunya tenen dret a ser i poden ser independents!)

No comments:

Blog Archive