Wednesday, August 20, 2014

Informació molt important per als catalans de l’exterior que vulguin votar el 9-N

Informació molt important per als catalans de l’exterior que vulguin votar el 9-N

Vull VotarBenvolguts,
Una vegada més ens dirigim a tots vosaltres, els catalans que viviu a l’exterior, per aconseguir la màxima difusió possible a la següent informació, relacionada amb el “deadline”, és a dir el límit, per a les inscripcions al “Registre de Catalans a l’Exterior”, de manera extraoficial. Caldrà que el major nombre de catalans que viuen fora de l’estat sigui conscient que és ara o mai.
Segons fonts del Govern, d’acord amb el calendari d’aprovació de la llei de consultes populars no referendàries, està previst que el tancament del cens per la consulta del 9N es faci a mitjans de setembre.
Això vol dir que, aquells catalans i catalanes de l’exterior que no hagin presentat,a Barcelona, la documentació corresponent  a la seva sol·licitud d’inscripció al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior, abans de mitjans de setembre, es quedaran fora d’aquest cens.
Per aquest motiu, tots aquells que esteu donats d’alta als serveis consulars espanyols com a residents permanents a l’estranger, i que tingueu intenció de votar en una eventual consulta, heu de fer el procés d’inscripció al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior de forma urgent.
El tràmit de preinscripció és en línia, però el termini de presentació que es tindrà en compte és quan la sol·licitud en paper que cal enviar a Barcelona, arribi a les oficines de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea (podeu repassar com funciona el procés en aquest enllaç)
Us recordem que, d’acord amb les previsions governamentals, si esteu donats d’alta als serveis consulars espanyols com a residents permanents no podreu votar a Catalunya el 9N, i que l’única manera de poder votar, en el vostre cas, és mitjançant la vostra inscripció al Registre exterior!
Si teniu cap dubte de com funciona el procés o quina documentació cal presentar, la Generalitat té un servei d’atenció per atendre les vostres consultes: registreexterior.gencat.cat o bé al telèfon +34 93 553 60 50
Gràcies per la vostra col·laboració, i també agraïm, una vegada més, a Ara o Mai, que posi a la nostra disposició la seva pàgina web.
Daniel Laspra                                                                                                                                          Coordinador Jurídic de Catalunya Diu Prou* i Secretari Institucional de CADCI

*Catalunya Diu Prou (formada per Ara o Mai i CADCI) assessora a Catalans al Món, que amb l’ANC, i laFederació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), són les quatre entitats que treballen conjuntament per ajudar a fer possible el vot dels nostres compatriotes de l’exterior.

No comments:

Blog Archive