Friday, March 27, 2015

texas

Conviden la Generalitat a obrir una ambaixada a Texas

Texas-MasEl President del Moviment Nacionalista Texà (TNM), Daniel Miller, hauria fet arribar una carta al president català, Artur Mas, en el que se’l convida a obrir una missió diplomàtica en aquest estat nord-americà.
En el comunicat que es pot trobar a al seva pàgina web, el TNM explica que el govern català vol augmentar el nombre d’ambaixades arreu del món, com a Àustria, Gran Bretanya, França, Alemanya i Itàlia, i que per aquest motiu Miller va felicitar Artur Mas per “donar a gent de tot el món l’oportunitat de connectar amb la cultura de Catalunya i perquè s’involucrin amb el seu desig d’autodeterminació i d’independència”.
El TNM diu que Catalunya ha estat lliurant una batalla política i legal sobre la seva independència amb el govern espanyol a Madrid, i que es fa ressò d’un esforç similar a Texas.
Per Miller la invitació a la Generalitat de Catalunya és un pas natural, en la creació de diàleg amb altres persones, organitzacions i governs que busquen l’autodeterminació dels seus països.
Per això diu que és la seva intenció de treballar conjuntament per establir Centres Culturals de texans a l’estranger, en un futur molt pròxim per “complir amb la nostra missió i mostrar al món la realitat de Texas”
Bandera de TexasLa República de Texas es va independitzar de Mèxic el 1836 i es va afegir als Estat Units d’Amèrica (EUA) el 1845. Des de llavors hi han hagut grups que han seguit demanant el retorn a l’estatus de república independent.
El MNT és una organització creada a finals de la dècada del 1990, que busca la secessió de Texas dels Estats Units de forma pacífica. L’organització hauria incrementat significativament la seva visibilitat des del protagonisme del moviment Tea Party, i després d’uns polèmics comentaris de l’actual governador de Texas, el republicà, Rick Perry, que al 2009, davant d’una multitud a Austin, va deixar entreveure la possibilitat de que Texas podria separar-se dels EUA si en un futur el govern federal no canviava les seves polítiques fiscals, dient que no tolerarien cap opressió, declaracions que va recollir la CNN, encara que després els republicans ho van desmentir.
De moment no es té coneixement que el govern català hagi contestat a la carta de Miller. Entre el 5 i el 9 d’abril està previst que Artur Mas viatgi als EUA per explicar el procés independentista català.

No comments:

Blog Archive