Monday, August 17, 2015

OBAMA .... votar

 
 
 
 
OBAMA defensa protestar i contradir la llei per aconseguir el dret a votar #DretaDecidir #27s2015
dijous, 13 d’agost de 2015
 
En un gest inusual, Barack Obama ha escrit una carta al director, publicada al diari New York Times, per reivindicar la igualtat de drets entre els ciutadans per poder exercir el dret a vot als Estats Units. Per aconseguir-ho, aplaudeix l'activisme de moltes persones anònimes que van lluitar els anys 60 per desafiar les lleis vigents i que fins i tot ho estan fent ara. Un camí, venint d'un president dels EUA, que es podria equiparar al sobiranisme català, que defensa poder votar però es troba amb el mur de la inflexible legislació vigent.

La Constitució també era l'excusa per discriminar els afroamericans als EUA

De fet, Obama recorda que abans que els afroamericans poguessin votar, les autoritats s'escudaven en la Constitució americana per posar-los traves i discriminar-los: "És una cruel ironia que les paraules que fan funcionar la nostra democràcia  es fessin servir per fer exàmens d'alfabetització per negar el dret de votar a molts afroamericans". El màxim dirigent dels EUA recorda que el desafiament de les lleis racistes per part de molts ciutadans anònims va fer canviar el país.

Canvi de mentalitat impossible a Espanya

De moment, la situació a l'Estat espanyol és similar, però no es preveu un canvi de mentalitat en el tema de garantir el dret dels catalans de votar sobre el seu futur. Com a mínim, segons la darrere enquesta del CIS, que reforça el PP i el PSOE, els partits que sempre han donat per bona la interpretació restrictiva de la Constitució. A més, la reforma de la Carta Magna dels populars va en sentit diametralment oposat a les reivindicacions d'una bona part de la societat catalana per demanar el dret a l'autodeterminació.


No comments:

Blog Archive