Saturday, April 27, 2013

Catalunya atreu els focus mundials: Catalonia Next State in Europe

Laura Montaner | Actualitzat el 24/01/2013 a les 15:24h

Catalunya atreu els focus mundials

Mitjans de comunicació d'arreu del planeta es fan ressò de la votació d'ahir, des de la CNN a la versió xinesa de The Wall Street Journal o l'israelià News1

Un diputat emetent el seu vot a la Declaració de Sobirania. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

Malgrat que el ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegurés ahir mateix que la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament era un mer text "retòric" que "no té efectes jurídics", una munió de mitjans internacionals s'ha fet ressò avui de la votació dels representants del poble català, que van proclamar que Catalunya és un "subjecte polític i jurídic sobirà".

La CNN assegura que el debat sobre la possible independència de Catalunya ha donat un nou gir amb l'aprovació de la declaració, recordant també la multitudinària manifestació de l'11 de Setembre i remarcant que Espanya no accepta la celebració de la consulta ni la possibilitat d'un trencament. The Washington Post també sosté que la declaració de sobirania és un pas simbòlic cap a la independència, i remarca l'enfrontament que aquesta pot comportar amb el govern central de Madrid. A més, afegeix que Espanya ha dit que bloquejarà qualsevol moviment cap a la independència de Catalunya en els tribunals .

La cadena nord-americana ABC , basant-se en un teletip d'Associated Press, recalca que "Catalunya es declara entitat sobirana", mentre que la conservadora Fox
emfasitza que es tractava d'una "declaració simbòlica", per bé que té clar que el país està a l'expectativa de celebrar un referèndum d'independència.

La televisió pública paneuropea Euronews explica que, amb aquesta declaració, Catalunya ha donat el primer pas per tal de poder tirar endavant un referèndum per decidir la seva continuïtat dins d'Espanya, mentre que el periodista de L'Express Jean-Michel Demetz ressalta al seu blog corporatiu que el text aprovat "és històric" i es pregunta si "Espanya es pot permetre una guerra de secessió".

Al seu torn, la televisió belga RTBF explica com va anar la votació al Parlament i, d'altra banda, argumenta que s'ha arribat a aquesta situació per la "frustració" de Catalunya davant el comportament de Madrid i pel sentiment nacionalista.

Radio-Canadà
també s'ha fet ressò de la noticia i ha remarcat el conflicte amb Espanya que suposa haver aprovat la declaració de sobirania. A més especifica que, tot i que molts catalans volen independitzar-se d'Espanya, el desig de Catalunya és continuar dins de la UE.

El diari alemany
Der Spiegel i la televisió N-TV també s'han fet ressò de l'aprovació de la declarció de sobirania de Catalunya, així com la versió xinesa de The Wall Street Journal (traducció, aquí). L'israelià News1 també n'hi ha fet esment (traducció, aquí).

9 Unabashedly Delicious Reasons We Have Faith in Catalonia next state in europe.


«Tenim fe en Catalunya», proclama «Esquire»

La prestigiosa revista de moda nord-americana per a homes Esquire té clar que Catalunya "no tindrà cap problema" en el seu procés independentista iniciat amb la Declaració de Sobirania. En un divertimento periodístico-culinari, recomana als seus lectors nou delícies gastronòmiques del país, explicant-los que la cuina catalana es diferencia notablement "dels seus competidors espanyols i francesos". "Tenim fe en Catalunya", apunta la publicació: "Sobre una base estrictament culinària -tant si guanyen com si perden- aquí hi ha els motius pels quals els catalans no tindran cap problema".

L'article no dubta en comparar la situació política catalana actual amb el 1776 nord-americà, any de la Declaració d'Independència nord-americana, i cita com a joies gastronòmiques del país la paella, el Bar Marsella, el mercat de la Boqueria, el pa amb tomàquet, les anxoves...

Eat Like a Man


Cesar Rangel/AFP/Getty 

First up: this paella. Chef David Rodena of Barcelona's 7 Puertas holds up a house specialty, containing seafood, peppers, and butifarra (a Catalan sausage).
Catalonia, the small, easternmost province of Spain with a population comparable to New York City and a landmass comparable to Maryland, declared its sovereignty yesterday with a vote of 85 to 41 by the Catalonian parliament. "Its only value is it allows (Catalan President) Artur Mas to go and meet Rajoy with broad parliamentary backing in favour of a referendum," political analyst Josep Ramoneda told EurActiv. So, basically, this is a 1776 moment for Catalonia, which we can get behind, even if it is largely a symbolic move. Ernest Hemingway's stay there was similarly symbolic, and it yielded some of the best literature of the English language. Catalonia, meanwhile, has a Mediterranean cuisine that's managed to set itself apart from its Spanish and French peers. On a strictly culinary basis — whether they win or lose — here's why Catalonia will do just fine:


Michael Delaney/Flickr
They have Bar Marsella, Hemingway's spot, and what some say was the first establishment to introduce absinthe to Spain.

Klearchos Kapoutsis/Flickr
They have the Mercat de Sant Josep de la Boqueria, a landmark in Barcelona since the 1200s, and an award-winning international market in the present day, and still where Barcelona's citizens get their food.

Lablascovegmenu/Flickr
They eat things like this spinach, Catalan-style, made with pine kernels, rasins, and buckwheat.

Tim Pierce/Flickr
Did we mention the bell peppers? "Sauteed on very low heat with garlic, sherry, salt and pepper, and paprika. Served with a nice 12-year Scotch," according to the photo's caption.

Jennifer Woodard Maderazo/Flickr
Pa amb tomàquet, or tomato bread, a regional classic, and delicious.

Jennifer Woodard Maderazo/Flickr
Because anchovies like these ones from L'Escala (a small town of 10,000 people and world-renowned for the fish), will never be as bad as Americans think they are.

George M. Groutas/Flickr
And all the other seafood you can devour. This plate is from Restaurante Salamanca, Barcelona.

Dom Pates/Flickr
Including squid ink paella, which is actually quite good.

Wednesday, April 03, 2013

USA, Rússia i la Xina estant a l'aguait pel que es refereix a Catalunya i Escòcia. Freedom for Catalonia !!!

empordaaccio | dimarts, 19 de febrer de 2013 | 04:31h
Tenim a les mans un procés democràtic amb el suport àmpliament suficient del poble, però ara mateix encara ens manca un lideratge polític que mostri convicció i determinació.

Pel que diuen Mas i Quico Homs entre altres membres del govern català se'ls nota que la seva mentalitat encara és autonomista, els manca la convicció i la determinació absolutament necessàries per capitanejar el procés que ells en diuen de transició nacional.

Fa dos dies Quico Homs deia que la para-diplomàcia o represantativitat exterior que la Generalitat pensa organitzar amb els catalans ben posicionats arreu del món obriria portes a una nova manera de fer per sobre de les ferregoses relacions internacionals dels estats. Homs no ho deia àmb aquestes paraules però en resum deia això.

L'autonomisme de cartró pedra "de l'ala oest de la Generalitat colonial catalana" sempre rebaixant el que és veritable i autèntic de fet com ho són les relacions internacionals normals amb una mena de pantomima seudoautonòmica en la que els catalans volem donar lliçons als altres.

Tal com diu Josep Castany, Director de Catalunya Acció, en el Facebook d'aquesta organització política d'alliberament nacional:

"Els caps d'estat europeus i mundials (inclosos USA, Rússia i la Xina) coneixen perfectament la realitat de Catalunya. N'estan perfectament informats i no per aquest motiu ens ajudaran o ens deixaran d'ajudar.

Les relacions internacionals funcionen per fets consumats (per exemple, una proclamació d'independència) i l'aliança d'interessos, i aquests dos paràmetres, junt amb amb un procés democràtic i un lideratge polític que mostri convicció i determinació per la independència (ara no és així), són els que el nostre govern ha de saber gestionar si volem arribar a bon port i crear l'Estat Català independent i ser reconeguts com a tal."

Sobretot USA, Rússia i la Xina, saben perfectament que una Catalunya independent canviarà moltes coses en el joc d'interessos que els afecten i per això s'ho miren amb certa inquietud i prudència, ells no hi faran ni més ni menys mentre els catalans no ens decidim i fem el gest precís que ens ha de transformar en un poble adult.

La nostra feina, la dels catalans i sobretot la d'aquests que ara capitanegen Catalunya ha de ser fer-los saber, als EEUU, Rússia i la Xina, que Catalunya no representarà cap perill pes seus legítms interessos.

Salvador Molins, BIC-CA
 

sos NATO sos - Catalonia the Next State in Europe ... Freedom for Catalonia ... Peace in World !!!

empordaaccio | dissabte, 9 de març de 2013 | 10:21h

Redacció | Actualitzat el 05/03/2013 a les 20:00h

El Port de Tarragona estudia acollir vaixells militars americans

Segons el Port, portaria beneficis a la ciutat de Tarragona



Imatge d'un vaixell militar a Tarragona, en una imatge d'arxiu Foto: Patrimoni per la Pau

Segons ha informat Radio Reus de la Cadena SER, el Port de Tarragona estudia acollir vaixells militars nord-americans. L’ambaixada dels EUA ha fet una sol·licitud per fer entrades a la ciutat i membres de l’ambaixada ja s’haurien traslladat a la ciutat per elaborar un informe sobre les condicions del port, les conclusions del qual serien positives.

Fa uns deu o dotze anys, segons ha explicat la mateixa emissora, ja hi amarraven vaixells militars, però ara el que es pretén és recuperar posicions en aquest àmbit. De fet, no serien estades de llarga durada sinó més aviat parades puntuals d’entre 2-4 dies i un setmana. Aquest fet en si, segons la Cadena SER, no comportaria cap guany econòmic directe, perquè per conveni el Port està obligat a donar-los entrada, però en canvi sí que n’implicaria per a la ciutat i per a les empreses que operen al port.

Tuesday, April 02, 2013

" la prioridad es la consulta y no un modelo de financiación" (El portavoz del Govern de la Generalitat, Francesc Homs)

ssem4grup22 | dimarts, 2 d'abril de 2013 | 20:49h
El portavoz del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha subrayado este martes que la prioridad del ejecutivo que lidera Artur Mas sigue siendo celebrar una consulta soberanista y se ha mostrado escéptico ante la propuesta del ministro de Asuntos Exteriores, José Manuel García-Margallo, de ceder el 100% de la recaudación del IRPF a las comunidadades autónomas. Homs no cierra la puerta a escuchar las ofertas en este sentido que lleguen desde Madrid pero ha remarcado que la proposición de Margallo es a título personal y no del conjunto del Gobierno de Rajoy.

"Parece que estamos en el día de la marmota", ha ironizado el portavoz, que ha recordado que este tipo de propuestas no son nuevas y que ya tuvierno lugar de forma similar durante la negociación por el Estatut de 2006. Para Homs, esa fase "nos ha llevado a la situación en la que nos econtramos ahora", por lo que ha considerado que "hay que pasar página de ciertos debates" porque, en el asunto de la financiación, "ya lo hemos intentado todo". Por ello, Homs ha subrayado que el Govern deberá cumplir sus compromisos electorales con los que Mas se presentó, en referencia a la consulta soberanista y al derecho a decidir.
El portavoz ha evitado sistemáticamente contestar cualquier pregunta que haga referencia a una eventual negociación sobre un nuevo modelo de financiación para Catalunya y ha subrayado una y otra vez que la prioridad del Govern es "la consulta y el derecho a decidir". "Lo que no haremos es cambiar una cosa por la otra, traicionar un compromiso electoral sobre el derecho a decidir por una promesa vaga sobre financiación", ha subrayado.

Blog Archive