Saturday, May 18, 2013

Spanien und der Faschismus Delegierte ehrt Nazi-Einheit


  Spanien und der Faschismus

  Delegierte ehrt Nazi-Einheit

  Eine Regierungsdelegierte überreicht einem Mann in faschistischer Uniform die spanische Flagge. Er trat für die División Azul an. Diese kämpfte damals für Hitler.von Reiner Wandler


  „Vergangeheitsbewältigung“: Im „Tal der Gefallenen“ befindet sich Francisco Francos Grabstätte. Es ist heute Touristenattraktion und Anhängertreff.  Bild:  reuters
  MADRID taz | Ein Foto auf Facebook sorgt für Aufregung in Spanien. Das Bild zeigt María de los Llanos de Luna, die Delegierte der spanischen Zentralregierung in Katalonien, wie sie einem Mann in Uniform der spanischen Falange, der faschistischen Partei der Franco-Diktatur, die Hand reicht und eine Ehrenurkunde übergibt.


  L'escàndol de l'homenatge de Llanos de Luna a la División Azul nazi arriba a Alemanya

  El diari TAZ.de se'n fa ressò


  L'escàndol per l'homenatge de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, a la División Azul nazi ha arribat a Alemanya. El digital TAZ.de se n'ha fet ressò amb un article en què mostra la sorpresa per un homenatge a combatents de l'exèrcit nazi a l'estat espanyol. Ni Llanos de Luna ni el govern espanyol no han fet cap gest de rectificació, ans al contrari, han justificat l'homenatge contra la petició de dimissió de la majoria dels partits.
  El govern espanyol justifica Llanos de Luna
  El govern espanyol no desautoritza María de los Llanos de Luna, ni la destituirà, tal com demana la Generalitat, per haver participat en un acte de la guàrdia civil on es va lliurar un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul nazi. Fonts de La Moncloa que cita l'ACN donen per tancada la qüestió amb el comunicat que va fer la guàrdia civil dijous, on adduïa que en aquell acte també s'havien homenatjat aviadors de la república, i recorden que un ex-membre de la División Azul ja va desfilar en els actes del dia de la hispanitat del 2004, quan José Bono era ministre de Defensa.
  L'executiu espanyol lleva importància a la polèmica que ha causat l'actuació de Llanos de Luna i no fa cas de les demandes de la vice-presidenta catalana, Joana Ortega, que ahir mateix va demanar-ne la destitució, tot recordant que 'la delegada del govern espanyol acostuma a ferir els sentiments dels catalans'. Ortega recorda que no és la primera vegada que Llanos de Luna actua en aquesta direcció i que, en comptes de solucionar els problemes dels ciutadans, en crea de nous.

  El govern espanyol diu que ja havia passat anteriorment que un membre de la División Azul fos honorat en un acte oficial. I destaca que l'any 2004, quan Bono era ministre de Defensa espanyol, va convidar una representació d'aquest cos a participar en els actes del dia de la hispanitat. A més, remarca que la guàrdia civil ja va donar explicacions aquest dijous en un comunicat on afirmava que totes les associacions que van participar a l'acte són 'legalment i degudament regulades' i que l'acte no tenia rerefons ideològic.

  Informació relacionada: El govern espanyol paga subvencions a la Hermandad de la División Azul

  No comments:

  Blog Archive