Monday, September 24, 2012

Ambigu esborrany de proposta de CiU. Ni dates ni la paraula d’independència

Ambigu esborrany de proposta de CiU. Ni dates ni la paraula d’independència
Convergència i Unió ja ha donat llum al seu esborrany, per negociar amb ERC, ICV i Solidaritat, i aprovar conjuntament una declaració des del Parlament català, després de la manifestació de la Diada i del no de Madrid al pacte fiscal.

Després d’una llarga introducció on es fa un repàs als intents fracassats per encaixar amb Espanya, es passa a una resolució de 5 punts on es demana que el Parlament insti al Govern de la Generalitat i a les forces polítiques, socials i econòmiques a impulsar amb el màxim consens un diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el govern espanyol, per tal que la ciutadania de Catalunya es pugui determinar en un marc de plena llibertat i sense coaccions de cap mena.

Finalment el darrer punt constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, i insta al govern a consultar la seva voluntat.

No hi ha dates, ni full de ruta, ni explica com és plantejarà el dret a decidir, ni en cap moment es refereix a la independència.

No comments:

Blog Archive