Friday, January 25, 2013

"Catalunya independent serà amistosa amb Israel".

Israel posa els ulls al procés català

Ampli reportatge sobre els esdeveniments a Catalunya al diari Haaretz, amb entrevista a Tena

El diari israelià Haaretz també informa del procés català.

Israel està amatent a la causa catalana. Com a mostra definitiva és l'ampli reportatge que el diari israelià Haaretz publica aquest divendres sobre el procés encetat a Catalunya. Un reportatge firmat pel cap d'internacional d'un dels principals rotatius israelians, Adar Primor, que inclou una entrevista amb el portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena.

"El boomerang ja està en camí: els catalans donaran la seva resposta a Rajoy el 25 de novembre”, assegura el diari per afegir que els "catalans estan decidits a eludir la Constitució espanyola i fer un referèndum d'independència". Una consulta que Haaretz defineix com "una patata calenta que aviat acabarà a les faldilles de la Unió Europea".

El diari aprofita l'avinentesa per recordar els conflictes similars que existeixen actualment de caràcter similar al que es viu entre Catalunya i Espanya. "L'última victòria dels separatistes del Quebec, Canadà, els continus esforços per desmantellar el regne de Bèlgica, i el referèndum nacional que se celebrarà a Escòcia el 2014 són només alguns exemples que ho demostren. Ni una federació ni una confederació, ni l'autonomia, ni cantons" clou l'edició d'avui de l'Haaretz. De fet, sentencia que no hi cap possibilitat d'un "estat binacional".

El diari destaca l'entrevista al diputat Tena que recorda que el clam "És l'economia, estúpid" és només una de les causes del separatisme català. "El nostre honor i la nostra llibertat són fonamentals per al despertar", assegura el diputat solidari que afegeix que "fins i tot sense la crisi econòmica i hauria una majoria clara per la independència". Així mateix assegura que una "Catalunya independent serà amistosa amb Israel".

No comments:

Blog Archive