Monday, June 02, 2014

Felipe VI, "el Breve" m'aventuro a pronosticar un regnat breu pel successor, el Felipe VI, al Principat.

eduardsola | De propia vita | dilluns, 2 de juny de 2014 | 20:41h
Val a dir que no m'ha sorprès gaire l'abdicació del Borbó perquè és una de les sortides més raonades que la monarquia espanyola té en aquests moments de crisi estructural, sistèmica, a l'estat espanyol. Se les veuen a venir, i de la mateixa manera que dic que no em sorprèn aquesta abdicació, m'aventuro a pronosticar un regnat breu pel successor, el Felipe VI, al Principat.

Penso que no és cert que el Borbó hagi abdicat en favor de son fill a causa de la seua precària salut. No, aquest no és el motiu principal, de ben segur, valgue'm Déu, sinó que ha abdicat a causa de la conjuntura política actual, sobretot arran de la consolidació de l'anomenat "procés sobiranista" al Principat.

Per una altra banda, al segle XXI la monarquia ja no pot legitimar-se únicament pels drets dinàstics heretats de les velles oligarquies feudals. Si bé la nova imposició del reietó de torn no serà pas sufragada, tal i com l'esquerra republicana espanyola pretén, la seua legitimitat es veurà abocada a reiterades crítiques per part d'un sistema en tensió, obligat a una regeneració política, social i econòmica de soca-rel.

En aquest sentit, alegrem-nos-en, perquè al Principat Felipe VI serà "el Breve". Passarà d'esquitllentes. A la resta dels Països Catalans, ja ho veurem, perquè amb un estat català parant-los la mà, la situació bascularà en favor del poble. I a Espanya, ja s'ho faran.

No comments:

Blog Archive